Esapekka Lapin viime aikaiset kuulumiset ja tavoitteet

Ylen urheilu-uutisissa kerrotaan 20. heinäkuuta 2018, mitä kuuluu Suomen MM-rallin lahjakkaalle kuskille Esapekka Lapille. Olemme koonneet tähän artikkeliin uutisen tärkeimmän annin pähkinänkuoressa. Lue siis artikkelimme, ja saat tietää Esapekka Lapin kuulumiset sekä tavoitteet Keski-Suomessa ajettaviin Suomen MM-rallikisoihin.

Millaisin tavoittein ja millä mielin Esapekka Lappi kertoo lähtevänsä Suomen MM-ralliin?

Esapekka Lappi täräyttää haastattelussa suoraan aikovansa taistella Suomen MM-rallissa kultamitalista. Hänen tavoitteenaan on siis voitto. Jos Esapekka pystyy toteuttamaan haaveensa, ajaisi hän Suomen MM-rallin voittajaksi jo toista kertaa! Hän onkin lähdössä kisaan puolustajan elkein. Ennen kisaa Lappi on pitänyt kisataukoa reilun kuukauden verran. Lisäksi hänellä on tulevissa kisoissa melkeinpä kotikenttäetu.

Vaikka kisoissa onkin monia voittajasuosikkeja, luottaa Esapekka siihen, että hän pystyy osallistumaan voittotaisteluihin. Hänellä on mielestään paras lähtöpaikka kisa-aamuna ja hän kokee, että tämä antaa hänelle etulyöntiaseman muihin kilpailijoihin nähden, saattaen jopa ratkaista kisan. Pahimmiksi kilpailijoikseen Esapekka mainitsee Jari-Matti Latvalan sekä Teemu Sunisen. Jari-Matti ajaa Esapekan kanssa samassa tallissa, mutta Teemu edustaa Fordia. Sardinian osakilpailussa Esapekka Lappi ylsi palkintopallille, joten hänellä on tässäkin kilpailussa hyvät mahdollisuudet onnistua ajamaan kärjen tuntumassa – tai jopa koko kilpailun voittoon.

Miten Esapekka Lappi on valmistautunut kisoihin?

Esapekka Lappi on valmistautunut pian ajettaviin kisoihin pitämällä taukoa kisoista. Tällä tauolla hän on lomaillut jonkin verran ja treenannut runsaasti. Lisäksi hän kertoo katselleensa prätkävideoita sekä ehtineensä kerran kalaan.

Millaisella varustuksella Esapekka Lappi osallistuu kisoihin?

Esapekka Lappi lähtee puolustamaan rallivoittoaan Toyota Yaris WRC -autolla. Esapekka kertoo, että auton säädöt on hiottu kisaa varten huippuiskuun. Lisäksi säädöissä on pyritty sellaisiin kompromisseihin, jotka auttaisivat autoa toimimaan optimaalisella tavalla sekä isoilla että pienillä teillä, joita molempia mahtuu kisareitin varrelle.

Esapekka luottaa autoonsa ja sanoo, että sen pitäisi olla kisojen paras. Toisaalta Esapekka myöntää, että myös Fordit ovat ajaneet viime kaudella kovaa, ja että erot eri tallien välillä ovat pienentyneet. Toisaalta Esapekka on sitä mieltä, että Toyota hyötyy kisan reittimuutoksista. Erikoiskokeet sopivat Esapekan mukaan erityisen hyvin juuri hänen tiimilleen.