Ferrari kurvaa entistä kovempaa!

MTV:n uutisosastolta löytyi lauantaina 21. heinäkuuta 2018 mielenkiintoinen uutinen Ferrarin salaisuudesta. Lue juttumme ja ota selvää, millaisin keinoin Ferrari aikoo haastaa kilpailijansa entistä tarmokkaammin!

Ferrarin autoissa hyödynnetään vapaata energiaa

Kun katsellaan viime aikaisten F1-kisojen nopeusmittauksia, huomataan, että Ferrarin autojen moottoritehot ovat kehittyneet viime aikoina melkoisesti. Autojen moottoreita onkin päivitetty uuteen uskoon. Mikä sitten on Ferrarin salaisuutena?

Nyt on selvinnyt, että Ferrari ei ole suinkaan käyttänyt autoissaan aikaisempaa parempaa polttomoottoria, vaan sen teknikot ovat onnistuneet hyödyntämään niin sanottua vapaata energiaa. Tämä on johtanut siihen, että auto saa suorilla ajo-osuuksilla entistä runsaammin potkua niistä auton voimayksikön osista, jotka tuottavat sähköenergiaa. Ferrarin autot siis hukkaavat mahdollisimman vähän energiaa per kierros.

Ferrarin autoissa on aivan erityinen turbo

Lisäksi Ferrarin autoista löytyy turbo, jonka ansiosta moottori saa tavallista enemmän hevosvoimia lämpöenergian varastoituessa akkuihin. Tässä ferrari hyödyntää MGU-H-komponenttia. Ferrarin autoissaan käyttämä voimayksikkö on toki ehtinyt jo saada osakseen myös kritiikkiä sekä epäilyn siitä, onko Ferrari toiminut sääntöjenvastaisesti. FIA kuitenkin tuli siihen tulokseen, ettei sääntöjä ollut rikottu. FIA-pomo kuitenkin toteaa, että Ferrarin käyttämä tekniikka energiavarastojensa osalta on todella monimutkaista sekä aivan erilaista kuin muilla F1-talleilla.

F1-kisoja ei käydä ainoastaan kilparadoilla, vaan myös teknikkojen osaaminen joutuu koetukselle

Kuten edellä olevasta uutisesta huomataan, ei F1-kilpailuja oikeastaan käydä ainoastaan kilparadoilla. Myös teknikoiden osaaminen joutuu koetukselle ja sillä on suurta merkitystä tallin menestykselle tai tuholle. Tällä kertaa Ferrarin teknikot ovat onnistuneet luomaan jotain sellaista, joka on auttanut siivittämään Ferrarin kuljettajat hyviin tuloksiin. Vapaan energian hyödyntäminen sekä erityisen tehokas turbo ovat tarjonneet Ferrarin kuljettajille etumatkaa kilpailijoihin nähden.

On kuitenkin hyvä muistaa, että myös muissa F1-talleissa tehdään kuumeista kehittelytyötä ja takaa voidaankin ajaa pian Ferrarin ohi, elleivät Ferrarin teknikot jatka omaa kehittelytyötään. Tässä lajissa ei voi jäädä paikoilleen, vaan kehityksen on oltava jatkuvaa, jos mielii pysyä alan kärkikastissa! Kimi Räikköselle Ferrarin kehittelytyön saavutukset on tietysti hyvä uutinen ja nähtäväksi jääkin, auttaako tilanne Kimiä ajamaan tällä F1-kaudella kärjen tuntumassa.