Formuloiden MM-sarjasta kuuluu kummia!

Iltalehti uutisoi 21. heinäkuuta 2018 suomalaisittain iloisesta uutisesta, nimittäin siitä, että Valtteri Bottas sai jatkosopimuksen ja että tallipäällikön mielestä Valtterin taidot riittäisivät jopa kuljettajien MM-sarjan kärkeen. Lue tästä artikkelista uutisjuttu pähkinänkuoressa!

Valtteri Bottakselle sataa kehuja tallipäällikkö Toto Wolffilta samalla kun hänen palkkapussiinsa satelee lisää euroja

Vaikka Valtteri Bottaksen viime kausi ei sujunutkaan vaikeuksitta, jaksaa tallipäällikkö Toto Wolff luottaa Valtterin taitoihin ollen jopa sitä mieltä, että suomalaiskuljettajan taidot voisivat riittää MM-sarjan johtoon. Valtteri saakin Mercedekselle jatkosopimuksen tulevalle kaudelle. Mahdollisesti hänen kanssaan tehdään sopimus myös kaudelle 2020. Valtteri saa samalla myös merkittävän palkankorotuksen, palkan noustessa 10 miljoonaan puntaan. Summa vastaa suurin piirtein 11,8 miljoonan kausittaista palkkapussia.

Valtterin saama palkankorotus on huomioitu jopa brittilehti The Sunissa, jonka mukaan jatkosopimusta oli odotettu jo pitkään. Viime kaudella The Sun arvioi Bottaksen palkan olleen 7 miljoonan euron tienoilla ylittäen jonkin verran 7 miljoonan rajan. Vaikka Bottaksen palkkapussi tuntuukin Suomesta käsin katsottuna huimalta, on siinä vielä valtava ero Bottaksen tallikavereiden saamiin ansioihin. Esimerkiksi Hamilton kuittaa vuodessa 40 miljoonan punnan verran, mikä vastaa noin 45 miljoonan euron vuosipalkkaa.

Millaisia ansioita Valtteri Bottaksella on?

Varsinaisten ajotaitojensa lisäksi Valtteri Bottas on saanut kehuja myös luonteensa ansiosta. Valtteria pidetään luotettavana ja avoimena ja hänen suhdettaan ajotiimiin kuvataan hyväksi. Valtterilla on myös hyvät suhteet Lewis Hamiltoniin. Valtterin työtään kohtaan osoittama asenne tuntuukin olevan kunnossa ja se on nostettu esiin puhuttaessa Valtterin vahvuuksista. Juuri asennetta tarvitaan hyvien ajotaitojen ohella menestyksen saavuttamiseksi, kisassa, jossa käydään armotonta taistelua ykkössijasta.

Millaisista asetelmista Valtteri Bottas lähtee viikonloppuna ajettavaan Saksan kisaan?

Viikonloppuna ajettavaan Saksan kisaan Valtteri lähtee luottavaisin mielin. Monen mielestä hän on kärsinyt viime aikoina suoranaisesta epäonnesta ja voisi vauhtinsa puolesta olla sijoituksessaan korkeammallakin tasolla. Hamilton johtaa Bottasta jo 59 pisteellä eikä kauden avausvoittoakaan ole vielä satanut Bottaksen laariin. Tällä hetkellä Bottas on MM-pisteiden osalta viidentenä. Mercedes-tallia hän lähtee edustamaan jo toisen kauden verran. MM-sarjaan Bottas on ottanut osaa vuodesta 2013 alkaen.