Moottoripyöräkohtaus elokuvassa Mission: Impossible – Fallout

Näyttelijä Tom Cruisen tähdittämien Mission: Impossible -elokuvien sarja kasvaa jälleen, kun vuonna 2018 ilmestyy uusin elokuva Mission: Impossible – Fallout. Suomeksi elokuvat tunnetaan myös nimellä Vaarallinen tehtävä. Uuden elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Christopher McQuarrie. Elokuva on kuudes osa Mission: Impossible -elokuvasarjaa. Mission: Impossible – Fallout on jatko-osa sarjan aiemmalle elokuvalle Mission: Impossible – Rogue Nation.

Elokuva saa sytykkeensä ja lähtee ylipäänsä käyntiin siitä, kun Tom Cruisen esittämä agentti Ethan Hunt joutuu jälleen kilpailemaan kelloa vastaan aiemmin suoritetun tehtävän epäonnistuttua. Ethan Hunt löytää itsensä tilanteesta, jossa salamurhaajat ja entiset liittolaiset metsästävät häntä samalla kun hän yrittää estää maailmanlaajuisen katastrofin tapahtumasta. Aiemmista Mission: Impossible -elokuvista tuttu takaa-ajokohtaus moottoripyörällä löytyy myös tästä elokuvasta.

Muutama vuosi sitten ilmestyneestä Mission: Impossible Rogue Nation -elokuvasta löytyi upea moottoripyöräkohtaus. Tuosta takaa-ajokohtauksesta on vaikea pistää paremmaksi, mutta kyllä sitä uusimmassa elokuvassa ainakin kovasti yritetään. Elokuvan trailerista voi nähdä Tom Cruisen ajavan moottoripyörällä Pariisissa. Pariisin hurmaavista katukahviloista ei juuri nautita, vaan agentti keskittyy väistelemään muita ajoneuvoja ja muutamia luotejakin taitaa pään ohi viuhahdella. Trailerilta voi bongata muitakin moottoriajoneuvoja: ainakin helikopteri, rekka, henkilöauto, pienlentokone ja sotilasajoneuvo ovat Tompan villissä menossa mukana.

Suuri osa elokuvan yleisöstä varmaankin keskittyy elokuvaa katsoessaan toimintakohtauksiin kuin bongailemaan erilaisia moottoripyöriä. Moottoripyöräfanille elokuvassa kuitenkin on mukavasti katsottavaa kehräävien tai suorastaan karjuvien kaksipyöräisten muodossa. Mitään parasta mainosta moottoripyöräharrastukselle elokuva ei ainakaan trailerinsa perusteella ole, sillä sankarimme hurjastelee ilman kypärää ja muutenkin meno näyttää melkoisen riskialttiilta. Mutta tässähän on kyse toimintaelokuvasta eikä opetusvideosta, joten sallittakoon kyseinen toiminta.

Taattua toimintaa Mission: Impossible – Fallout link text tosiaan tarjoaa. Välillä nyrkitkin heiluvat ja meno käy fyysiseksi suoraan kahden henkilön välillä, mutta ilman polttomoottorilla toimivia koneita, Mission: Impossible -elokuvat eivät olisi niin mahtavia kuin ne nyt ovat. Trailerin perusteella Tom Cruise pääsee myös vuorikiipeilemään tai pitäisikö sanoa vuoriroikkumaan. Sen verran huteralta meininki trailerin perusteella näyttää. Epäilemättä elokuva tarjoilee toimintaa ja hurjia tilanteita koko pituutensa verran.