Välineitä moottoriurheiluun

Kun urheillaan, urheillaan hyvillä välineillä. Tämä lausahdus soveltuu periaatteeksi aivan kaikkiin urheilulajeihin, mutta erityisen hyvin se sopii moottoriurheiluun. Moottoriurheilulajit, joissa liikutaan polttomoottorin avustuksella eli toisin sanoen erittäin kovaa vauhtia, vaativat varusteiltakin paljon. Moottoriurheilijan turvallisuuden kannalta on erityisen olennaista, että välineet ovat kunnossa. Kun nopeus kasvaa, kasvavat myös riskit. Hyvillä välineillä voidaan vähentää riskejä. Kun välineet ovat kunnossa, ainakaan mikään välineisiin liittyvä vika ei aiheuta onnettomuuksia.

Toki kaikkea voi aina tapahtua, mutta välineisiin panostaminen vähentää riskejä. Itse ajoneuvon on tietysti oltava parasta a-luokkaa. Samaten vaatteiden, turvalasien, kypärän ja muiden välineiden, jotka kuski pukee yllensä, on oltava erityisen laadukkaita. Turvallisuus ennen kaikkea, mutta ei tietenkään sovi unohtaa sitä seikkaa, että hyvät välineet edesauttavat menestymään kilpailussa. Välineiden merkitys korostuu, mitä korkeammalle tasolle moottoriurheilussa mennään. Ammattiurheilijan välineillä todellakin on väliä. Kuten missä tahansa muussakin urheilulajissa, moottoriurheilussa mahdollisimman täydellinen suoritus pyritään varmistamaan sillä, että urheiluvälineet ovat parhaat mahdolliset. Voitto on mahdollista saavuttaa vain kunnon kamoilla.

Mitä olisi formula1 -kuljettaja ilman toimivaa huoltotiimiä? Ei yhtikäs mitään, uskallan väittää. Huolto on olennainen osa moottoriurheilua ja erityisesti formula1 -kilpailuissa huollon merkitys korostuu. Kun kuski saapuu varikolle ja huoltotiimi ryhtyy työskentelemään, on kyse sekunneista. Varikkokäynti on osa käynnissä olevaa kilpailua, joten huolto on tehtävä mahdollisimman nopeasti, jotta kuski pääsee mahdollisimman pian takaisin ajoradalle jatkamaan kisaa. Onnistunut huolto on avain siihen, että kuljettaja saa ajettua kisan ylipäänsä läpi.

Parhaimmassa tapauksessa varikkotiimin tekemä hyvä työ varmistaa sen, että kuski voittaa koko kilpailun. Varikolla toimimisessa on tärkeää, että kaikki tietävät, mitä seuraavaksi tapahtuu. Monelle on varmasti jäänyt mieleen varikolla sattuneet tapaturmat, kun kuljettaja on lähtenyt takaisin ajoradalle liian aikaisin, kun mekaanikko on ollut vielä työn touhussa tai kun jotain muuta vaarallista on kaikesta suunnittelusta huolimatta tapahtunut. Huoltovarikolla korostuukin piinkova ammattitaito, täydellinen keskittyminen ja taidokas osaaminen. Kaikilla varikolla olijoilla, niin varikkotyöntekijöillä kuin kuskillakin, tulee olla kristallinkirkkaana mielessä, mitä seuraavaksi tapahtuu ja mikä on kaikkien yhteinen tavoite. Se on paras mahdollinen sijoitus kilpailussa.